Politics

Hoy es la Virgen del Carmen, patrona de marineros y decenas de pueblos catalanes

Home Alma Hoy es la Virgen del Carmen, patrona de marineros y decenas de pueblos catalanes

Felicitats a totes les Carmes en la seva diada!

El dia 16 de juliol de 1251 la Mare de Déu s’aparegué a sant Simó Stock, un anglès que era general dels carmelitans, i li lliurà un escapulari tot anunciant-li que “el que portés aquell escapulari no patiria el foc etern de l’infern.” Con el tiempo la devoción per l’escapulari s’incrementà degut a la creença que tenia virtuts miraculoses. Aquestes creences van arrelar fortament en el poble i originaren tot un seguit de festes populars, festes majors i aplecs dedicats a la Mare de Déu que han perdurat fins avui.  Una llegenda del s.XVIII explica que l´escapulari del Carme va salvar un vaixell anglès que es trobava a la deriva enmig d’un ferotge huracà. Un dels mariners va sortir a resar, va arrancar-se l’escapulari i el va llençar al mar. Immediatament la tempesta es va aturar i l’última onada va retornar l’escapulari al mariner. Aquest fet va contribuir a consolidar el patronatge de la Mare de Déu del Carme entre els mariners i navegants, que a partir d’aleshores anomenaren Stella Maris. La Mare de Déu del Carme és també la patrona de la nostra Armada.

Són nombroses les localitats espanyoles que avui li celebren festes a la Verge per tal de demanar-li protecció davant dels perills de la mar. La majoria celebren vistoses processons que comencen a terra ferma amb el passeig de la imatge a espatlles pels volts del recinte del port i que després es converteixen en marítimes, amb la imatge de la Mare de Déu del Carme col·locada en un vaixell engalanat i acompanyat per una comitiva formada per tot tipus d’embarcacions: llanxes, iots, catamarans….

De Llansá a Sitges, de la Ampolla al Estartit, de Santurce a Sancti Petri, de Cangas de Narcea a Santa Pola, de Baracaldo al Puente de Vallecas, de O Grove a Puerto de la Cruz, de Sanlúcar de Barrameda al barrio del Carmen en Murcia, de Calella a la Ampolla…hoy media España está en fiestas y canta a su Virgen del mar.

Virgen del Carmen, rogad por nosotros… i felicitats a totes les Carmes!

Dolça i carmelita Catalunya…Categories: Alma

Tags: Virgen del Carmen

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close